Baggrund/pointer2019-12-07T01:13:07+00:00

Min baggrund og en række små pointer

Visby.dk blev etableret i 2013. Udover diverse kunder, har jeg været ansat i både DR; og konsulent i Greve og Køge kommune. I DR var jeg i 10 år souschef, redaktør og projektleder. Jeg var spillende træner med tid til selv at arbejde journalistisk.

Faglighed fra både CBS, RUC, CfL, DTU, DISPUK og Teknologisk Institut: MBA i organisationsudvikling. Diplomuddannelse i narrativ ledelse, organisation og coaching. Kommunikation. Naturvidenskab. Projektledelse. Persontypetests. Innovation og konceptudvikling.


Illustrerede pointer

map territoryPlanen er ikke virkeligheden

Det er ligesom i krig (uden yderligere sammenligning), at planen falder ved første møde med fjenden. Eller som Alfred Korxybski siger: “The map is not the territory”. Gode planer justeres løbende i mødet med virkeligheden.

DeltaSamarbejdsfeltet

Mangler der klare snitflader i samarbejdet? Måske ikke. Tænk på det som floddelta, hvor samarbejdsfeltet er overgangen imellem hav og land – imellem dit og mit ansvar. Langt inde i land og ude på søen er der ingen tvivl.

Brand og dig2Balanceret brand

Der skal være balance imellem ledelsesstil, intern kultur, image og en vision der angiver retning. Det kræver gode processer og dialog med bl.a. eksterne interessenter. Og du skal passe ind med din person. Læs mere (eksternt link).

InnovationsvindueGearskift i innovationsvindue

Nye muligheder eller andre vilkår omkring dig kan kræve justeret strategi gennem en innovationsproces. Gør du det rettidigt, kan du undgå at tabe højde, men i stedet hoppe på ny opadgående udvikling.

Mus smadrerLabyrinten i hjernen

Normer, antagelser og regler hober sig op i dig, som en labyrint der skal navigeres i. Ofte eksisterer labyrintens mure slet ikke. Vi går alle rundt med ‘labyrinter i hjernen’. Test dem.

LoopskantLoops der forandrer

Inddragende loops skaber en agil udviklingsproces, hvor udviklingsgruppen ikke lukker sig om egen logik. Alternativet er den røde  ’hurtige vej’ der oftere fejler. Mere om loops-ydelse her.

SpandPåvirker du, det du ser?

Når man måler dybden af vandet i en spand, så har man målt dybden af vandet med en målepind i. Man ved ikke hvad vandstanden var uden målepinden i 🙂 Eller: Hvad er virkeligheden og medarbejdernes dynamik, når du som leder ikke er i rummet?

Le del seTre ord om ledelse

Vi leder alle. Der ledes op, ned og til siden. Hvis man er i tvivl om god tilgang i mødet med andre, så husk på stavelserne i ledelse.

RubixFaser i processen

Hvis rød side har 7 ud af 9 felter på plads, og stædigt nægter at flytte sig, så låses terningen. Det er suboptimering, der fokuserer på kortsigtede, lokale mål, på bekostning af langsigtede, overordnede mål.

Ikke pibeDette er ikke en pibe

På samme måde er der i organisationer en masse overfladiske handlinger og ‘ting vi får til at ligne’. Eksempelvis to chefer der opadtil italesætter stærkt samarbejde, men i virkeligheden kæmper imod hinanden.

SkorpionenDet er i min natur

På trods af at det var ulogisk og skorpionen selv ville drukne, stak den frøen, der havde ladet den sidde på sin ryg over floden. Vi har alle ting, der er ‘i vores natur’, der ikke gavner os.

Horse3Hvis hesten er død

Gør noget andet, når det du gør ikke virker! Dakota indianerne har et fint ordsprog: “Når du opdager, at du rider på en død hest, er den bedste strategi at stige af den.”

Stevns Klint Verdensarv

2 x kajakVerdensarv

Stevns Klint er UNESCO Verdensarv. Jeg arbejder en del med det projekt. Jeg har endda coachet på kajakture langs klinten med kunder. Og i min DR-tid lavet programmer derfra. Se en lokal dronefotografs optagelser her.

Partner Verdensarv

Jeg er partner. Det er et fællesskab, hvor virksomheder, foreninger og organisationer hjælper hinanden med at fortælle og værne om verdensarven på Stevns. Læs mere om partnerprogrammet her. Se også min dino-døds-kage-præsentation herunder.

Et par ekstra videoer fra min DR-tid

Kampen om solenKampen om solen (video)

Dokumentar jeg lavede i DR: En times sol på kloden indeholder energi nok til et helt års forbrug på verdensplan. Tænk hvis solens energi kunne hældes i benzintanken! Danske og udenlandske forskere kæmper for at omdanne solens energi til et flydende brændstof. Se dokumentaren her.

DinoplayDinosaur katastrofekage (video)

Jeg bagte en kage til en DR-fest i 2010, da jeg var i DR Videnskab, der illustrerer hvordan man forestiller sig, at dinosaurerne blev udslettet for 66 millioner år siden. Se videoen her.