Nyheder2019-10-30T09:07:29+00:00

Nyt og refleksioner

30. oktober 2019: Beskrivelse af Visby.dk’s ambitioner indenfor klima og andre verdensmål

De sidste måneders tid har jeg researchet på måder at reducere CO2-bidraget fra mit firmas aktiviteter. Heldigvis har jeg fundet et kontorfællesskab, hvor dette fokus deles af de øvrige konsulentfirmaer. Men jeg kan ikke blive CO2-neutral alene ved ændret adfærd.

Derfor har jeg fundet en række steder, hvor man kan udligne sit firmas CO2-aftryk ved at investere i træ- og teknologiprojekter. Blandt andet ‘Carbonfund.org’. Deres projekter reducerer globalt i CO2. Inden udgangen af 2019 har jeg fået mit CO2-aftryk vurderet og lagt investeringer, der i overmål udligner mit aftryk.

Derudover fik jeg ifm. en workshop på Stevns (under Stevns Klint Verdensarv‘s partnerprogram) blik for en række yderligere områder, hvor mit firma matcher FNs Verdensmål.

Læs mere under fanebladet ‘Klimemål mm.’.

.


8. oktober 2019:  Teori og praksis for mit firma

For et år siden skruede jeg op for mit firma Visby.dk. For et halvt år siden besluttede jeg at satse endegyldigt på livet som selvstændig. Det der i teorien var en god beslutning, har i praksis vist sig at være endnu bedre.

Godt hjulpet af netværk, ‘kollegaer’ på Hauser Plads (kontorfællesskab), erhvervskonsulent fra SER og en masse spændende opgaver – Bla. hos DJ Miljø og Geoteknik, Københavns Kultur & Fritidsforvaltning, TDC, KLARforsyning, Køge Kommune, Stevns Erhvervsråd, Kursuscentret KHS, COK, Vallensbæk Kommune, Coaching af diverse ledere/teams, T&M Stevns Kommune, DJ Outplacement, Kost & Ernæringsforbundet .. mfl.

En fornøjelse at bidrage til kloge tanker og hjælpe engagerede mennesker rundt omkring. Jeg har stadig både en fod på Stevns og en i København.


5. september 2019:  Labyrinten i hjernen

Labyrinten i hjernen! For mange år siden var der en populær bog, der på dansk blev udgivet af Børsens Forlag. Den handlede om at vi som medarbejdere er som mus i en labyrint, der skal være parat til at flytte os efter ny ost.

Heldigvis kom der et modsvar – den bog jeg netop er faldet over igen (foto). Normer, antagelser og regler hober sig op i os, som en labyrint der skal navigeres i. Ofte eksisterer labyrintens mure slet ikke. Vi går alle rundt med ‘labyrinter i hjernen’.

Test dem!


31. august 2019:  Tænk på – eller sammen med – målgruppen, når der udvikles

Udvikling med effektfokus, loops og målgruppeinddragelse! Banalt? Man falder nemt tilbage til gamle vaner og tilgange, men det kan man med få greb og metoder ændre. Udvikling af ydelser skal tænkes fra målgruppen ind i stedet for fra kommunen (eller virksomheden) og ud. Det er også med disse metoder man identificerer hvorhenne borgerne selv brænder for at bidrage. Her er to metoder:

EFFEKTKÆDE
Kort sagt står effektkædeudvikling på grundlag/analyse, der igangsætter en udviklingsproces, hvor trædestenene er følgende (evt. med lidt loops frem og tilbage):
1. Effekten hos borgerne. 2. Resultater der på den korte bane. 3. Ydelser vi skaber for at opnå resultat/effekt. 4. Processer vi søsætter for at kunne tilbyde ydelsen. 5. Ressourcer vi afsætter

NABC
Med denne lille metode sikres sund udvikling, nysgerrighed, aha-oplevelser og fælles sprog.
N:   Need – Kundens/borgernes behov
A:   Approace – Løsningen
B:   Benefit – Særlige fordele (ex. kommunens behov)
C:   Competition – Konkurrence

Det kræver tid afsat til sunde udviklingsloops, der til gengæld skaber ejerskab, muligheder og prioriterer ressourcer. Ikke banalt !! Når der så skal implementeres, opstår der ny viden igen. Men ovenstående burde reducere overraskelserne. Husk dog altid: Følg virkeligheden!