CO2-neutral fra 2020

En række bevidste valg og initiativer sikrer, at Visby.dk fra 2020 er mere end CO2-neutral. Fra min tid som videnskabsredaktør i DR har jeg en skærpet opmærksomhed på væsentligheden af at tage dette ansvar.

Jeg tager afsæt i FN’s 17 verdensmål, når jeg beskriver mine bæredygtige ambitioner. Vi er alle forpligtede til at justere, hvor vi kan. Derudover investerer jeg i CO2-reducerende projekter (plante træer, udrulle klimavenlig teknologi mm).

Jeg nedbringer CO2 mere end firmaet udleder. Det opnås vha. justeret adfærd (transport, lyskilder, kontorfællesskab m.m.) og investeringer i CO2-reducerende projekter.

Jeg investerer mere end nødvendigt, hvis jeg bare skulle gå i nul. Derfor kalder jeg det CO2-neutral+.

Mådehold ved brug af kontorhold, indkøb af ny teknologi og for store mængder mad til workshops. Fokus på mindre mængder kød.

Desuden smides overskudsmad ikke ud – det fordeles eller gives til andre trængende såsom hjemløse.

Formidler væsentligheden af fokus på bæredygtig balance ifm. mit arbejde hos kunder, i netværk, foreninger og andre anledninger.

Mit engagement har fulgt mig længe. Se min DR2-dokumentar ‘Kampen om solen’ her.

Jeg hjælper gerne til en favorabel pris, hvis du kommer fra en NGO. Eksempelvis velgørenheds-, menneskerettigheds- eller miljøorganisation.

Jeg kaster desuden gratis dage i projekter, der ikke har stor økonomi men høj betydning for samfundet eller udsatte grupper.

Cykel og tog er de foretrukne transportmidler. Cyklen er nøje udvalg, så den kan monteres tasker og kasser for og bag, til de ting jeg har med ud til møder. Samtidig er den ‘lille nok’ til at kunne tages med i toget.


Spørg mig, hvordan vi kan være mere bæredygtige, når vi laver forløb sammen! Læs om verdensmålene her.