CSR, ESG, Bæredygtighed …

Kært barn har mange navne. Jeg har alle år haft fokus på klima og sociale aspekter ved mit virke. Jeg har i 2024 fulgt et kursus i bæredygtig strategi, ydelses- og forretningsudvikling. Relevant for såvel private som offentlige organisationer. 

Konsulent og rådgiver Rasmus Visby

Jeg har udvidet min faglighed i forandringsledelse med værdifulde kompetencer inden for bæredygtighed på kurset ‘Sustainable Business Change Manager’.

Med en fortid som videnskabsredaktør i DR, bl.a. med ansvar for klima- og miljøprogrammer, giver det stor mening. 

Jeg kommer med værktøjer til at integrere bæredygtighed i forretningsstrategier, produkt og ydelsesudvikling.

Vi ønsker alle at skabe reel værdi.

Jeg ser frem til at anvende mine færdigheder til at understøtte bæredygtighedsindsatser hos mine kunder.

Længere nede på denne side, kan du læse om mine fokusområder. Du kan også se, at man ikke altid kan leve op til alle idealer, hvilket jeg privat har løst med investeringer. 

 

 

At gøre en forskel

Jeg giver seriøse rabatter til NGO’er. Selv sidder jeg i bestyrelsen for Ingeniører Uden Grænsers (IUG). Lokalt ejerskab og forankring er helt afgørende for vores projekter i Afrika. De tekniske løsninger understøtter udvikling af robuste lokalsamfund, fordi lokale partnere er helt centralt. Helt afgørende for mig er netop ‘Verdensmål 17: Partnerskab for handling.’

Verdensmål 3 / Sundhed og trivsel

Jeg bidrager til gode processer, der fremmer trivsel og velvære. Ikke mindst når opgaven inkluderer forandringer, der kan motivere nogle og stresse andre. Stress og psykiske problemer er også i Danmark et stort problem. Delmål 3.4 handler om mental sundhed og velvære. Jeg bidrager positivt igennem ledersparring, ordentlige forløb og blik for mennesker.

Net-positiv mm.

En række bevidste valg og investeringer sikrer, at Visby.dk er mere end CO2-neutral (Verdensmål 13), og jeg minimerer forbrug, nyindkøb og madspild/-type (Verdensmål 12). Jeg er fra 2024 certificeret ‘Sustainable Business Change Manager’ og bærer dette fokus med ud til mine kunder – enten direkte eller i sidevognen på mine ydelser. 

Drop møderummet – vi tager kontoret med i naturen

Min ombyggede kontorvogn står skarpt med whiteboard inde og ude til udviklingstanker, og alskens udstyr – også til teamøvelser.  Vognen understøtter trivsel og innovativ tænkning, Den er ombygget primært med genbrugsmaterialer og reducerer energiforbruget  ift. bookning af konferencelokale. Man smiler bredt efter et møde her. 

Ombygget så den matcher din/jeres proces

I den ene ende er der god plads til vilde tanker på tavle. I den anden ende finder man en rundsiddegruppe, hvor nær sparring eller gruppedrøftelser kan foregå. To store batterier oplades af kæmpe solceller. Så kan vi drive et tv og andet elektronisk udstyr. Den primære styrke er naturen, man kan placere vognen midt i. Skulle det småregne er der en markise. 

Også privat fokus

Vi har alle et liv med vaner, vilkår og muligheder. Der skal skues på alle dele af vores livsførelse, hvis vi skal lykkes. Min kæreste har dog udenlandsk baggrund, så vi rejser jo til familie og venner. Derfor investerer jeg også privat i reelle CO2-reduktioner via firmaet Climaider. Den slags drives af bl.a. WWF og indgår i klimaplanerne for EU såvel som Danmark.