Rasmus S. Visby

Det skal fungere i virkeligheden – det kan jeg hjælpe med. Læs her om mine erfaringer, uddannelser, NGO-engagement, bæredygtighedsfokus og mig privat.

Konsulent og rådgiver Rasmus Visby

Jeg omtales af mange kunder som en schweizerkniv, der har en række unikke spidskompetencer kombineret med en meget bred forståelse for organisationer og ledelse. Det er resultatet af mange år som leder og konsulent med stor faglig nysgerrighed.

For dig betyder det, at jeg ikke løser opgaven uden blik for de personer I er og den virkelighed min ydelse skal spille sammen med. Mine kunder beskriver mig som:

Nærværende, anerkendende og lyttende.

Grundig i forberedelsen og fleksibel i processen.

Proces- og innovationsstærk med situationsbestemte greb.

Skaber velfungerende og økonomisk velkørende projekter.

Griber udfordringer med gnist og gejst, der smitter.

Udannelser & Kurser

MBA: Master of Management Development, CBS

Bestyrelsesuddannelse, DTU Board Education

Sustainable Business Change Manager, Certificering, The Social Business Company -2024

OPU (Organisationspsykologi), IGA, -2024

Diplomuddannelse i narrativ ledelse, coaching og organisationsudvikling, DISPUK

Projektledelse: Certificeret i Half Double Agil projektledelse og PRINCE2.

Certificeret i persontypetest: JTI (MBTI) og 15FQ+

Masterclass i bæredygtighed, strategi og forretningsudvikling, CBS

NABC-innovation (Standford Research Inst.), DR

Forandringsledelse for redaktører, Mediekonsulenterne

Kommunikation, videnskabsformidling og ingeniørvidenskab, RUC & DTU.

Erhvervserfaring

Selvstændig konsulent, Visby.dk

Ekstern underviser i diplom og akademiuddannelserne i ledelse hos Københavns Professionshøjskole, Køge Business College & EASJ.

Chefkonsulent, Greve Kommune

Specialkonsulent, Køge Kommune

Redaktionsleder (souschef) for DR's videnskabsredaktion (Eks.: So Ein Ding, Viden Om, Natursyn, Harddisken, Klima & Miljø, Natursyn, Danske Vidundere, Dokumentar m.fl..)

Projektleder og udviklingskonsulent, DR

Videnskabsjournalist i DR, TV-Øresund og DTU's studenter-tv XTV

At gøre en forskel

Jeg er engageret i forskellige bestyrelser og foreninger. Særligt med fokus på strategi, kultur og tværgående samarbejde. Jeg er bl.a. engageret som frivillig i Ingeniører Uden Grænsers (IUG) bestyrelse. Jeg har for IUG også stået for evaluering af samarbejdet med lokale organisationer i Sierra Leone. Vi må alle bidrage til at skabe den verden, vi ønsker at leve i.

Net-positiv mm.

En række bevidste valg og investeringer sikrer, at Visby.dk er mere end CO2-neutral (Verdensmål 13), og jeg minimerer forbrug, nyindkøb og madspild/-type (Verdensmål 12). Jeg er fra 2024 certificeret ‘Sustainable Business Change Manager’ og bærer dette fokus med ud til mine kunder – enten direkte eller i sidevognen på mine ydelser. 

Også privat fokus

Vi har alle et liv med vaner, vilkår og muligheder. Der skal skues på alle dele af vores livsførelse, hvis vi skal lykkes. Min kæreste har dog udenlandsk baggrund, så vi rejser jo til familie og venner. Derfor investerer jeg også privat i reelle CO2-reduktioner via firmaet Climaider. Den slags drives af bl.a. WWF og indgår i klimaplanerne for EU såvel som Danmark. 

Samarbejdspartnere

Jeg er en del af konsulentfællesskabet Hauser32, hvor vi er 22 konsulenter med forskellige spidskompetencer. Jeg kan altid sætte det rette hold – selv til store opgaver. Følgende har jeg et særligt samarbejde med:

Rasmus Visby, der glad viser sin fangst fra harpunfiskeri

Privat bor jeg sammen med min kæreste Tanja og hendes datter Sophie på 11 år. Jeg har desuden to store børn – Mie og Signe. I min fritid er jeg aktiv med vandreture, cykelferie og undervandsjagt. Jeg kombinerer i ny og næ den slags aktiviteter med processer og coaching i verdensfirmaet Visby.dk 🙂